weaving art academy – Margo Selby

Afgelopen week nam ik deel aan de vijfdaagse cursus die Margo Selby verzorgde voor de Weaving Art Academy op initiatief van Sytze Roos. Hij nodigt een paar keer per jaar een gerenommeerde wever uit om een module te verzorgen. Deze keer de Britse Margo Selby. Zij is bekend door haar kleurrijke ontwerpen, de manier waarop zij vanuit handweven ontwerpt voor de industrie, en haar autonoom werk. Daarnaast is zij een prima docent.

Op tien getouwen waren verschillende bindingen voorbereid. Die konden we heel flexibel gebruiken vanwege de door Sytze ontwikkelde digitale dobby. Je hebt dan geen trappers, maar in het apparaatje programmeer je per inslag welke schachten omhoog moeten.

Ik maakte onder ondere kennis met dubbelweefsels met twee bomen, deflected double weave, lampas en gagnefkrus.

Het was interessant te spelen met kleuren en garens. Zo was er ook reflecterend garen en elastisch garen. Ik weet nog niet welke technieken ik daadwerkelijk ga gebruiken.

In een gesprek met Margo werd duidelijk dat het pas echt gaat gebeuren als er focus komt. Ergens in 2020 ga ik knopen doorhakken en een richting kiezen.

Op zaterdag was er nog een workshop voor weverscollectief D.A.W. Daarin draaide alles om kleur en het maken van wikkels. Deze windingen van garens gebruik je om te onderzoeken hoe kleuren combineren en om composities te maken.

4 comments

    1. Thnx. That was a nice surprise for me at the end of the workshop. After all these complicated weaving techniques, the satisfaction from simple yarn windings.

  1. Mooi om je website te zien! Enkele jaren geleden kwam ik je werk tegen, toen ik de schilderijen van Rosa Boomsma in haar beginperiode kwam zien !
    Ik kwam op je website foto’s tegen op een wijze gefotografeerd, zoals ik ook doe! Ik noem het dan een stilleven …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *