residential course Jason Collingwood – week 1

Ik ben twee weken in het piepkleine dorpje Nayland in Engeland. In de leer bij Jason Collingwood (link). Hij weeft hier vloerkleden in navolging van zijn vader, die veel technieken ontwikkelde en beschreef. De tijd lijkt hier stil te staan.

De eerste week heb ik nieuwe technieken geleerd en samples geweven. Ik ben opnieuw onder de indruk: er is zoveel mogelijk! Er zijn zoveel elegante technieken. Sommige kan ik makkelijker linken aan mijn signatuur dan andere. Soms is er het door mij geliefde spel tussen voor- en achterzijde.

Ik verbeter ook de kwaliteit van mijn weven. Mooie ‘selvedges’, eindjes handig wegwerken, niet inweven. 

Alle samples geweven met vloerkleedwol met een linnen schering. Komende week ga ik een vloerkleed naar eigen ontwerp weven.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *