my first rug

In November ga ik een paar weken naar Engeland om in de leer te gaan bij vloerkleedwever Jason Collingwood. Om te weten wat ik te leren heb weefde ik een vloerkleed. Ik gebruikte de Kuvikastechniek die ik eerder gebruikte voor dassen. 

Het is tof om zo’n groot werkstuk van het weefgetouw te laten rollen, en na afwerking een echt product onder mijn voeten te hebben.

De kunst is de goede balans te vinden tussen schering en de twee kleuren van de inslagdraden. Dat is nog niet helemaal gelukt. De contrasten van de kleuren hebben andere impact dan ik vooraf dacht. Ontwerpen voor deze schaal (90 cm x 135 cm) is andere koek.

Kleine onregelmatigheden horen bij handweven, maar de zijkanten kunnen iets strakker, en wat me stoort is de lichte kromming in het weefsel. Werk aan de winkel.

Net als bij de Kuvikas dassen is ook hier de achterkant anders dan de voorkant. Dat is bij nette afwerking een onderscheidend kenmerk voor mijn vloerkleden.

Wordt vervolgd.

6 comments

    1. Hoi Jannie,
      Leuk om van te horen. Leren is echt fijn als je gemotiveerd bent en er echt zelf voor kiest. Een makkie voor mijn weefdocent denk ik.
      Groetjes, Theo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *